Rabarber crumble - med ekstra crumble

Kære kvinde, kom med mig

Kære kvinde. Kender du de oplevelser hvor den bedste måde at beskrive det på er ”du burde prøve det på egen krop”? Sådan en oplevelse har jeg haft! Og der er ingen tvivl om at jeg synes du skal prøve det på egen krop, men først kan du læne dig tilbage og læse med , når jeg prøver på bedste vis at beskrive min kropsoplevelse. Fra en kvinde til en anden ….

Oplevelsen starter allerede når du træder ind i Gotved Instituttet beliggende på Frederiksberg, København. Et omklædningsrum der er lækkert og en gymnastiksal som rummer skønhed og historie. Man kan nemt forstille sig hvor mange stillinger, spring og danse der er blevet udført i det rum igennem årenes løb. Et rum som indbyder til kreativitet og lækkerhed og ikke mindst, Groove.

Jeg havde aldrig prøvet Groove Dance, før jeg en sommer-mandag stod der i salen. Groove-holdets fokus lå på feminitet, sensualitet og ’ned i gear’. Kirk Rønler, instruktøren, fik mig hurtigt til at føle mig tilpas og klar. Timen blev introduceret med, at Groove ikke kan gøres forkert, du skal danse med din krop. Lige præcis sådan som føles rigtigt for din krop. Og så var vi ellers klar. Jeg var klar.

Jeg stod der på gulvet, med let spredte ben og lukkede øjne. Mærkede kroppen, lod den langsomt komme i bevægelse, kropsdel for kropsdel. Dernæst lyttede jeg til musikken der blev tændt, mens jeg lod kroppen forsætte bevægelsen, den bevægelse der føltes rigtig for mig, til de toner jeg hørte i musikken.

Til hvert musiknummer kom Kirk med en lille introduktion, nogle få Groovetrin og så ellers ordene ”det der føles rigtigt for din krop i dag”. Og så gik hver kvinde i salen ellers i gang med at udøve de få Groovetrin, alt mens hver kvinde satte deres eget præg på trinene og hver kvindes krop så forskellig ud. Så i en sal fyldt med kvinder, der lyttede til den sammen musik, dansede med udgangspunkt i de samme Groovetrin, dansede vi alle forskelligt.

De første af mine trin var lidt låste og kontrollerede. Det var lidt grænseoverskridende og et øjeblik komisk for mig, at jeg skulle danse rundt i en sal, slippe tanker og bare danse. Mit hoved skulle ikke fortælle mig hvad der var rigtigt og forkert, det skulle slet ikke tænke på opvasken der stod derhjemme, og det skulle ikke stresse over om jeg nu så rigtig ud. For det gjorde jeg. Alt hvad jeg gjorde var rigtigt. Rigtigt for mig og min krop.

Den lille ballerina, dansepigen, den powerwoman der lever inde i mig, de fik alle lov til at komme ud på de bonede dansegulve. Og der kom også kvinder ud af mig, som til hverdag måske bliver lidt overset. Hende der kan brøle højt, hendes vis numse kan ryste så et jordskælv bliver imponeret, hende der kan bevæge sig, mærke sin krop og smile til den. Alle de kvinder jeg har, og havde behov for at slippe fri, de fik et rum. Lige der.

Groove er en nem, mærkbar, sjov, inspirerende, kropslig, følsom og fri dans. Dans hvor kroppen får lov til at være lige det den er, hvor det hele ikke skal være så perfekt, der hvor du ikke skal ligne sidemanden eller hende du synes danser så flot. Der hvor du får et frirum til at mærke dig selv, tænke på dig selv og slippe alle tanker ude fra. Dans hvor du får sved på panden, helt uden at synes det er hårdt. Og mens du kan have præcis det tøj på du føler dig tilpas i og med bare tæer.

En ting er sikkert – jeg er ikke færdig med Groove. Og hvis du endnu ikke har prøvet det, så kan jeg kun sige ”du burde prøve det på egen krop”! Så hop ind på https://www.kirkronler.dk/traenmedkirkronler/ og gør det! Spring ud i det, jeg lover du ikke fortryder! Og hvis du tænker ”Aj, det ville jeg aldrig kunne”, så siger jeg – JO selvfølgelig kan du det! For du er uden tvivl en kvinde der kan meget mere end du måske giver dig selv lov til. Og vi har alle brug for, til tider hvis ikke altid, at udleve vores dansende, kurvede, sexede og frie danse-dagdrømmerier. I know you got them!  Og din krop vil elske dig for det! SÅ, Groove it away <3

Og nå ja, en lille vigtig detalje. Der er snacks. Og man må gerne danse og snacke samtidig. I dag dansede jeg med hele min krop samtidig med at jeg spiste en skumfidus! Det kan man da ikke andet end at holde af! Hvis du vil læse mere om den skønne Kirk, så tryk ind på www.kirkronler.dk

Jeg ønsker dig den bedste fornøjelse når du skal opleve det jeg har oplevet på egen krop <3

// denhelekrop

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber crumble - med ekstra crumble