Når datinglivet får nyt perspektiv og gnist

Når kroppen er dysfunktionel

Nogen gange møder jeg sætninger der bare giver så god mening for mig. Sætninger hvor jeg får låst til at råbe højt ”JA”. Sådan en sætning kom min underviser med forleden. Han sagde “det er oftest når kroppen er dysfunktionel at vi ser den”. Og det ramte mig virkelig. For det tror jeg virkelig er sandt for mange mennesker. At det tidspunkt vi giver vores krop mest opmærksomhed, og måske omsorg, er når den er dysfunktionel. Når den ikke virker som den plejer, når den gør ondt eller er syg.
Jeg kender det selv. Det er især når min krop er dysfunktionel at jeg lige sender den en ekstra tanke. Passer lidt mere på den eller snakket lidt pænere til den. Men sådan burde det jo ikke være. jeg er blevet bedre og øver mig konstant i at værdsætte min krop og dens gøren. For uden den ville jeg jo slet ikke kunne opnå alt det jeg ønsker her i livet!

En af de ting der er blevet vigtige for mig er at give min krop de bedste forudsætninger for at kunne skabe en god kropsdag. Det kan være mange forskellige ting, men som oftest handler det om den energi jeg fodrer den med. Både den fysiske og mentale. Det mad jeg spiser, den træning jeg gør, de mennesker jeg omgås, den søvn jeg prioritere. Og en masse andre valg jeg træffer igennem dagen. For hvis min krop bliver træt og ikke kan/gider mere, ja så kan jeg af gode grunde ikke opnå de ting jeg drømmer og ønsker.

fullsizeoutput_4d9

Lige i skrivende stund er det fysiske mål og drømme der spiller en stor rolle i mit liv. Og lige præcis det kræver et godt samarbejde med min krop. Ikke mindst fordi min krop til tider, nemlig, er dysfunktionel. Og så er det virkelig en balance at lytte til min krop samtidig med at jeg følger vejen mod drømmen og målet. Nogle gange er jeg bedre end andre, det indrømmer jeg. Men jeg er bevidst. Jeg prøver at give den de bedste forudsætninger, både på gode og dårlige dage. Og så takker jeg den og er glad for den hver gang den har givet mig et godt træningspas. Og selvfølgelig også når den bare lader mig komme ubesværet igennem dagen.

Så hvornår har du sidst set din krop? Husker du at give den positiv opmærksomhed og pæne gloser med, også når den er funktionel. Og husker du at lytte og mærke efter når den er dysfunktionel? Udnyt kroppens sprog og mærk efter <3

// denhelekrop

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når datinglivet får nyt perspektiv og gnist