Rabarber Salat
Sidste uge var der rabarber i kageform på bloggen, da det er sæson for danske rabarber lidt endnu. De står i hvert fald i fuld flor ude på min altan 🙂 I dag kommer den lidt sundere udgave og den du med god samvittighed kan spise til frokost eller aftensmad – rabarbersalaten!
Først og fremmest skal du bruge, i den mængde du har brug for;
- Friske spinatblade
- Edemamebønner
- Radisser
- Agurk
- Rabarber
- Fetaost (gerne som blok)
Bagte rabarber;
Tænd ovnen på 175 grader. Rens rabarberne og skær dem i mindre bidder. Kom dem i en ovnfast fad og drys med sukrin/sukker. Bag dem i ovnen 7-10 min. Rabarberne skal blive lidt bløde, men ikke smatte ud. Lad dem køle af.
- Tænd ovnen på 175 grader
- Rens rabarberme og skær dem i ca. 1 cm tykke stykker
- Bland rabarberne med lidt sukker og hæld op på en bageplade/ovnfast fad
- Bag dem i ovnen 7-10 minutter. De må ikke smatte ud men skal blot blive lidt bløde
- Lad dem køle af inden de blandes med resten af salaten
Resten af salaten;
- Skyl og skær den friske spinat groft
- Kog edemamebønnerne som anbefalet på posen (vigtigt!)
- Rens og skær radisserne i tynde skiver
- Rens agurken, fjern midten og skær i 1 cm tykke skiver
Finish;
- Bland spinat, radisser, edemamebønner, agurk og rabarber
- Smuldre fetaosten henover salaten
- SERVER OG NYD
Mums, det lyder godt!! 🙂
Kram,
http://nikkilund.dk