Energi-givende-dag

Rabarber crumble – med ekstra crumble

Weekenden er over os, måske har du endda ferie, solen har skinnet de sidste dage og de danske rabarber smager skønt. Så hvad er mere passende end at gå i køkkenet og lave en rabarber crumble?

Jeg har ikke den store søde tand, men lige præcis rabarber crumble, det kan jeg lokkes til at lave og spise så godt som …. Altid 🙂

Rabarber crumble er en virkelig simpel dessert og indeholder alle de gode elementer en dessert bør indeholde. Og denne opskrift har endda dobbelt op på det gode – nemlig ekstra crumble. Her skal der ikke bare crumble på toppen men også i bunden. Genialt og lækkert 🙂

Så er det bare med at få råvarerne frem i køkkenet og i gang – GOD FORNØJELSE!

Det skal du bruge for at lave den lækre rabarber crumble

  • 250g rabarber
  • 2 dl mel (alle slags meltyper kan anvendes, så bare den du har i skabet)
  • 150g smør
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk. vaniliepulver (eller vaniliesukker hvis det nu lige er det der er på lager)
  • 1,25 dl sukker
  • 0,5-1 dl mandler (jeg er meget glad for mandler, så jeg bruger tættere på 1 dl end den halve)

19748841_10211512966634006_7029735356678900516_n

Det skal du gøre for at kunne nyde en smagfuld omgang rabarber crumble

  • smuldre (med fingrene) smørret sammen med mel, havregryn, 1 dl sukker
  • fordel halvdelen af smuldredejen i en tærteform
  • bag i ovnene ved 200 grader i ca. 8 min (alle ovne er forskellige, så vurder. Kagen skal ind igen, så bunden skal ikke tage for meget farve i første omgang)
  • skyld rabarberen og skær (den flotte) top og bund af. Skær herefter rabarberstænglerne i ca. 1 cm tykke stykker
  • bland rabarber sammen med 0,25 dl sukker og vaniliepulver (eller vaniliesukker hvis det nu var det du lige havde)
  • hak mandlerne
  • fordel rabarberne i formen, ovenpå dejen som er småbagt
  • fordel den resterende del smuldredej sammen med mandlerne over rabarberne
  • bag ca. 20 min i ovnen ved 200 grader. Kagen skal blive gylden (husk det med forskellige ovne, hold øje med kagen og tag den ud når den ser fin og gylden ud)

19665575_10211512962593905_8225120405898930551_n

19748439_10211512960753859_3286174682112526277_n

NYD kagen lun eller kold, med flødeskum (evt. med lidt vanilie i), cremefraiche eller naturel. Det vigtigste er at du bare NYDER den! Velbekomme og god sommer <3

// denhelekrop

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Energi-givende-dag