Offline-tid

Energi-givende-dag

At stå op hver dag, med et smil på læben, fordi man gør lige præcis det man har lyst til. Det synes jeg er et ret godt udgangspunkt i livet. Faktum er bare, at det til tider kan være lidt svært for mig at udleve. For jeg holder ærligt ikke af alt jeg foretager mig. Og det er jo en fejl! Eller, det burde måske ihvertfald ændres en smule. Men kan det ændres?

For nogle ting er jo bare en del af livet. Opvasken skal f.eks. tages. Jojo, jeg kunne da smide mit service ud hver gang jeg havde brugt det og bare købe nyt, men det ville etisk gøre mig meget utilfreds (og ikke mindst min konto). Jeg skal også møde på arbejde en gang i mellem, så der kommer lidt penge på kontoen (og jeg skal møde ind endnu oftere hvis jeg skal have et service overforbrug !!! Så hellere tage opvasken). Og jeg holder nu egentlig af mit arbejde, men nogle søndage morgener indrømmer jeg da at dynen trækker mere end blomsterbutikken. Og så er der de der sociale arrangementer jeg måske ikke altid gider men pænt møder op til (og jojo, det ender da som oftest også med at være hamrende hyggeligt. Og så var det jo godt jeg kom ud af døren. Men nogen gange ville det at blive hjemme også være ok)

Jeg øver mig virkelig i at mærke efter. Hvad er det for aktiviteter, mennesker og oplevelser der giver mig energi? Vi kender vel alle det, at være sammen med mennesker der er drænende, eller gøre ting der på ingen måde sætter gang i endofin-dansen. Og det burde man jo virkelig ikke. For hvem gavner det? Jeg er sjælendt hyggeligt selskab hvis jeg ikke nyder at være der. Man bør ikke høfligheds-samværre med folk man ikke giver energi og som ikke giver en energi tilbage. Man bør ikke stå op dag efter dag og sukke, sukke over dagens indhold. Tværtimod burde man gøre energi-givende ting. Ting der giver smil, gode oplevelser og fylder ens jeg op med god energi.

Jeg øver mig i at have tomme dage i kalenderen. Så jeg engang imellem giver mig selv lov til “ikke at skulle” og i stedet kan give energi-givende-dage. Ikke at skulle være et sted klokken dut, ikke at skulle præstere, ikke at skulle være noget for nogen. Kun være noget for mig selv. Når jeg har de dage skriver jeg “minus planer” i kalenderen. Og de dage skal gerne vægtes ligeså højt som en kaffedate med min veninde. For det er en aftale med mig selv, og jeg bliver ked af det og skuffet hvis jeg aflyser med mig selv. Så de dage er reserveret til lige det jeg har lyst til. Tid til ro, mærken-efter, opfyldning af energi. Nogen gange fylder jeg mig selv op, med energi, med aktiviteter alene, andre gange får jeg lyst til et energiboost fra mine bekendte. Det vigtigste er, at jeg mærker efter på dagen! At jeg sørger for at det bliver en energi-givende-dag. Nogle gange er det okay at være egoistisk, tænke på sig selv og ikke på alle omkring en. For hvis man ikke selv er fyldt op med energi og overskud, hvordan skulle man så kunne give noget videre, og være med til at give andre en energi-givende-dag? Så husk at være noget for D I G <3

// denhelekrop

19598444_10211477003134941_6607188871993649735_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Offline-tid