Hvis ansvar er det?

Bag det smilende ydre

Julie 25 år. En Julie der har oplevet store dele af verdenen, har en masse fantastiske minder med venner og familie, læser på drømme uddannelsen, lever et liv der gør hende glad, har haft gode, lærerige jobs og oplevelser. En Julie som er omgivet af kærlighed og fantastiske mennesker.

Inde i Julie 25 år lever Julie 7 år. Nogle gange glemmer Julie 25 år at der eksisterer en Julie 7 år, andre gange er hun ikke en sekund i tvivl. Når Julie 7 år kommer på besøg kan det nemlig mærkes. Brystet snører sig sammen, minder der normalt er gemt langt væk bliver så tydelige at man skulle tro de var sket i går. Følelser der normalt ikke florere i Julie 25 år overskygger alle andre følelser i kroppen. Som oftest kommer Julie 7 år frem når der opstår situationer, der minder Julie 25 år om dengang hun var 7 år. Dengang skoledagene var lange og fyldt med mobberi, udelukkelse og følelsen af ikke at høre til. Dengang det ikke var okay at være Julie 7 år. Dengang Julie gang på gang blev ked af det. Ked af det fordi det netop ikke var okay at være Julie. I hvert fald ikke i tidsrummet 8-15.

Når Julie 7 år kommer på besøg vil Julie 25 år rigtig gerne have at hun hurtigst muligt går igen. Går ned og gemmer sig, dernede hvor Julie 25 år ikke mærker til hende. Men lige præcis den tanke gør kun at Julie 7 år snører brystet endnu mere sammen. Gør følelserne kraftigere. Hun vil nemlig gerne have opmærksomhed, hun vil gerne anderkendes. Hun er en del af Julie 25 år. En del som Julie 25 år skal lærer at give plads, acceptere og anerkende. Selvom Julie 25 års liv ser helt og aldeles anderledes ud end Julie 7 års liv gjorde, så påvirker fortiden stadig. Følelserne fra dengang Julie var 7 år. Følelsen af ikke at være accepteret, følelsen af at man skal være en anden end den man er hvis man vil skabe venskaber. Følelsen af igen at være alene, at være forkert. Følelser der på ingen måde passer ind i Julie 25 års liv. Tværtimod!

Julie har altid været privilegeret med fantastiske forældre, familie og bagland. Så da Julie var 10 år var hun så heldig at hun fik muligheden for at prøve lykken på en ny skole. Og efter et års tid skete det som Julie ikke troede var muligt i et skolemiljø – hun skabte venskaber. Venskaber der stadig eksistere i Julie 25 års liv!

Julie skabte venskaber i gymnasiet, på arbejdspladser, gennem venner, i udlandet, på højskole, på studiet. Og hvis jeg kender Julie ret, så er jeg sikker på at hun kommer til at skabe et venskab eller to mere i fremtiden. For netop det der giver tårer og gør ondt til tider hos Julie 25 år, netop det er også hendes styrke! For både Julie 7 år og Julie 25 år er en del af Julie. Sammen med alle årene ind imellem. Og lige præcis de år ind i mellem har gjort, at Julie 25 år den dag i dag lever et godt og dejligt liv! Et liv med en masse dejlige venner og bekendtskaber som holder af hende for lige præcis den hun er. Et liv og en hverdag hvor hun ikke skal bekymre sig om at være alene men derimod det stik modsatte. Hun har flotte, stærke klipper til alle sider, klipper der står klar til at gribe hende hvis behovet opstår. Hun har en stærk klippe hun har kendt siden hun var et par måneder, stærke klipper der har kendt hende i rigtig mange år og klipper der hele tiden er i udvikling og bliver stærkere og stærkere.

Men fortiden sætter spor og Julie 7 år vil altid være en del af Julie 25 år. Ligegyldigt hvor fantastisk og lykkeligt Julies fremtidige liv bliver, vil Julie 7 år altid bo i hende. Det der gjorde så ondt dengang, det bliver aldrig glemt. Men som årene går bliver det nemmere og nemmere at få besøg af Julie 7 år, det bliver lettere at give hende plads til at være. Og hvem ved, måske kan Julie 7 år en dag komme og gå igen, uden at Julie x år bemærker, at hun har været på besøg? Man har vel altid lov til at håbe!

Så et lille, ydmygt tak og en stor pose taknemmelighed til alle dem der læser dette og ved, at de har været med til at gøre Julie 25 års liv helt anderledes end Julie 7 års liv. Uden jer ville Julie 7 år nok komme meget oftere på besøg eller endnu værre, bo permanent i Julie 25 års bevidsthed! Så TAK <3

// denhelekrop

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis ansvar er det?