At give andre lov til at mærke … hele følelsesregistret

Hormonet der giver lykkeskud // Oxytocin

Oxytocin. Et navn og et hormon jeg ikke kendte til, før for nogle måneder siden. Først lærte jeg ordet at kende (og at udtale det, udfordring!). Derefter lærte jeg på egen krop hvad oxytocin kan! Jeg deltog nemlig i en Oxytocin-aften hjemme hos Kirk Rønler, på hendes lyserøde trægulve. Men hvad er oxytocin, og hvad laver man mon sådan en aften? Læs med <3

Kært barn har mange navne. Det har oxytocin også. Kærlighedshormonet, krammehormonet, berøringshormonet, lykkehormonet. Og de beskrivelser sætter nogle ret fine rammer for, hvad oxytocin har af betydning i vores kroppe.

Oxytocin er nemlig med til at gøre os;

  • Mere kærlige
  • Mere gavmilde
  • Mindre stresset
  • Mindre angst
  • Mere generøse
  • Mere empatiske
  • Mere trygge og rolige
  • Mere samarbejdsvillige
  • Altså, mere dejlige!

Hvis vi derimod har et lavt indhold af oxytocin bliver vi det modsatte. Vi bider nemmere, bliver utålmodige, stressede og ukærlige. Vi bliver altså ikke den bedste version af os selv, når vi ikke får et skud oxytocin fra tid til anden. Men hvordan opnår vi så alle de gode ting oxytocin kan?? Bare rolig, det er forholdsvis nemt <3

En af navnene til det kære barn, oxytocin, var berørings- og krammehormonet. Berøringog kramer nemlig det der stimulerer oxytocin allermest!

Oxytocin frigøres ved kærtegn, kys, massage, knus, nus. Fra dig selv eller en du har kær! Oxytocin skal nemlig ikke udløses af en partner. Det kan være din egen berøring af din krop, eller fra en god ven. Eller sågar fra en helt fremmede!

Og nemlig en helt fremmede var det til oxytocin-aftenen. 12 dejlige kvinder var samlet. Som altid formår Kirk at give den helt rette, trygge stemning. Så alt imens der blev drukket te og snacket, blev vi roligt og sikkert ført ind i aftenen. Først med en ”hvem er jeg”-runde. Dette var især for at kunne fortælle hvordan har jeg det med berøring. Nogle var der fordi de elskede berøring, nogle fordi de følte hudsult og andre fordi de ville rykke grænser i forhold til det med berøring. Her var der plads til alle og deres behov og grænser <3

Den første øvelse foregik på gulvet, to og to. Nu skulle den første omgang oxytocin udløses. Jeg lagde mig ned på madrassen (fuldt påklædt) og tog imod. Blev berørt af lange strøg, små tryk, blid berøring. Og faldt fuldstændig hen. Og det var så tiltrængt.

Jeg er lige nu i gang med den sidste del af min uddannelse, nemlig min bachelor. Så det meste af tiden lever jeg, lige nu, i min maskuline energi. Jeg er handlekraftig, udholdende og tænkende. Jeg bruger min maskuline energi på maks. styrke lige nu, for at nå mit mål. For at kunne aflevere en vellykket opgave. En til tider stresset energi at være i. Men det gør også at jeg kommer til at glemme min feminine energi lidt.

Min feminine energi hvor jeg er omsorgsfuld, rolig og giver mig selv lov til ro og hvile. Der hvor min krop glemmer alt om travlhed og stress, men får lov til at være. Men netop min feminine energi fik et boost tiloxytocin aftenen. Alt foregik roligt. Berøringen var rolig. Stemningen var rolig. Snakken var rolig.

Den næste øvelse på aftenen var vi sammen tre og tre. Forestil dig lige et øjeblik at blive nusset, masseret og berørt af fire hænder? Ret fantastisk tanke, hvis du spørger mig! Og oplevelsen var mindst ligeså fantastisk!

Jeg vidste godt at jeg ville nyde at blive berørt, for fysisk berøring er et af mine kærlighedssprog. Men den ro, omsorg og fordybelse det gav at give berøring, overraskede mig. At se et andet menneske give slip og komme helt ned i gear, ved hjælp af min berøring. Det gav også en helt speciel ro.

Jeg kunne skrive sider op og sider ned om oxytocin. For det er et killer hormon der i den grad skal fylde mere i mit liv. Og min fremtidige business. For tænk, at man gennem berøring og kram (der vel og mærke ikke skal føre til sex, eller skal komme fra en partner), kan nedsætte stress, tilfredstille din hudsult, løfte din feminine energi og give dig en følelse af aaaahhhhhhhhhh….. Og måske kan du lærer mere om dig selv, din krop og sætte dig selv fri. Det ved jeg at jeg har gjort <3

Læs mere om Kirk Rønler, oxytocin og hendes skønne arrangementer på www.kirkronler.dk<3 Du har den varmeste anbefaling herfra til at give dig selv et pusterum. For kære kvinde, du må godt og fortjener det helt sikker! <3

// denhelekrop

1 kommentar

  • Vibeke

    Velskrevet og så godt beskrevet.
    Tak for at introducerer mig til oxytozin.
    I Kirks fuldstændige fantastiske lejlighed, med de lyserøde gulve, følte jeg mig velkommen og favnet.
    Selve øvelserne bragte mig ned i kroppen og udløste lidt tårer, det var rørende og helende.
    Kirk er det mest nærværende , kloge og med humor og glimt i øjet , elskelige menneske.

    Tak julie, for st dele oplevelsen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At give andre lov til at mærke … hele følelsesregistret