Hormonet der giver lykkeskud // Oxytocin

Når din krop er din største fjende

Jeg er stor fortaler for at lytte til kroppen, fordi den ved. Vores kroppe er meget klogere end vores hjerne, og at forstå dens sprog og signaler er derfor en stor fordel. Og vores kroppe gør ikke noget mod os, uden at have en mening eller et budskab for det. Selvom det til tider kan virke som om vores krop er vores største fjende.

Men læs lige denne linje igen. Din krop gør ikke noget som der ikke er en mening eller et budskab med. Din kro er klog og alt hvad den gør, gør den for at hjælpe dig på vej. Når kroppen prøver at fortælle os noget, er det allerbedste at lytte. At imødekomme kroppen. Det råd har de fleste hørt mange gange. At når små tegn på stress viser sig, giv kroppen ro. Når sygdommen langsomt sniger sig ind, giv kroppen ro. At lytte til kroppen handler som oftest om ro. Fordi vi i dagens samfund som oftest lever travlt. Hurtigt. Med udgangspunkt i at nå det hele. Hvilket til tider kan gøre det rigtig svært at give kroppen ro. Fordi livet sker og hverdagen skal passes. Men hvad så?

December måned i mit fag er TRAVL. Det meste af måneden går med arbejde og min krop bliver meget hurtigt fortravlet. Derfor kræver det at jeg passer endnu bedre på mig selv og min energi end normalt. Og for første gang i de 12 år jeg har arbejdet i blomsterbranchen har jeg faktisk passet rigtig godt på min krop! Og for første gang i 12 år blev jeg syg og dårlig i årets travleste juledage. Og ærligt, så havde jeg lyst til at skælde ud på min krop. For helt ærligt! Her går jeg og passer på den, og så er dette takken? At gøre mine arbejdsdage endnu hårdere end de er i forvejen. Være endnu mere træt og samtidig være utilpas. Men ….

Så trak jeg lige vejret et øjeblik. For min krop kom faktisk bare med en besked. Den bad mig om at passe på den, tage det med ro. Noget min hjerne ikke kunne forstå, men min krop vidste. Jeg skulle passe på min krop. Men hvad så når virkeligheden ikke er til at tage den med ro? At det er en nødvendighed at jeg er på arbejde? Så må jeg prøve at samarbejde med min krop, så godt som muligt. Med vejrtrækning og ord.

 

Kære krop. Jeg hører dig. Jeg mærker dig og passer på dig. Jeg hører dig. Jeg passer på dig. Alt er okay. Jeg hører dig, alt er helt ok. Tak fordi du passer på mig.

 

De travleste dage på mit arbejde er nu overstået og vi kom igennem dem. Min krop og jeg. Jeg gav den ro så snart muligheden bød sig. Mærkede den og lyttede, med de bedste præmisser jeg havde og kunne tilbyde. Lige der. Og i dag har jeg brugt det meste af dagen i sengen, med 78% ro. Intet er statisk, vi skal blot lytte. Og gøre vores allerbedste.

Så næste gang det føles som om din krop modarbejder dig, så mød den. Den vil dig blot det bedste. Den kommer altid med et budskab. Og den vil imødekommes. Hvis vi ikke lytter til vores krops beskeder, råber den bare højere. Og højere. Indtil vi bliver så syge eller dårlige at vi ikke længere har noget valg. Andet end at lytte. Tak din krop for alt det arbejde din krop gør for dig. Hver eneste dag. Læg en hånd på dit hjerte, træk vejret dybt ned i din krop og lyt. Mærk. Tak.

 

// Denhelekrop

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hormonet der giver lykkeskud // Oxytocin